• Ключови думи:
  • Категория:
  • Автор:
  • Търси
Голямата книга на домашното консервиране

Книгата не е в наличност

Автор: Цвета Гаврилова

Страници: 480

Формат: 16.5/23.5 см

Цена: 16.00 лв

Ако в главите ви все още се върти колебанието, че консервирането не се отнася до вас, спокойно сложете точка на тази дилема. Книгата, която държите в ръцете си няма да ви върне в максимата, че най-вкусната сурова туршия става в глинена делва, че истинското кисело зеле втасва в дървена каца, че някои месни деликатеси се заравят в сняг, а други се пушат над огън...

Въпрос на избор обаче е, с какво ще пораснат децата ни. С неповторимита лютеница, която прави мама? С фантастичния вкус на бабиния конфитюр? С препърлената сланинка, която мъжете в къщата с табиет редуват с лук върху шиш и после я хвърлят в жарта?

Или с модната класика, която предлагат обикновените, супер и хипермаркетите? Правилния избор е във вашите ръце.

От кого, ако не от нас – вечно бързащи, напук дори успяващи, еманципирани жени домакини, дъщерите ни ще научат, че когато са добре приготвени и подредени, купчините зеленчуци се превръщат във вкусна, но и красива Царска туршия. И ще искат да ни повторят в това кулинарно умение.

От кого, ако не от нас, синовете ни ще разберат, че няма нищо по-уютно от това вкъщи да ухае на смокинов кекс, направен с ароматното домашно сладко. И от вратата ще възкливат: „Ммм, мирише страхотно!“

От кого, ако не от нас, мъжете ни ще свикнат да се молят едно: да не ставаме по-люти от пуканите чушлета, подправени с оцет, копър и чесън. Тези, които омекотяват и най-лютата ракия и правят приказката сладка и приятна.

 

Заради кого, ако не заради семейството и приятелите, си струват всички усилия, свързани с приготвянето на зимнина. Не можете без сърмички? Значи трябва да сложите зелето! Идват неочаквани гости? Значи трябва да включите скарата и да метнете върху нея направени по ваш вкус луканки за печене! Трябва ви изискан и бърз десерт? Значи е ред на сладкото от вишни, завито в тънки палачинки, поръсени с пудра захар!Всъщност тази книга ще ви убеди, че консервирането не е изгубено време, не е скучно занимание от всекидневието на бабите ни, не е изблик на носталгия. Консервирането е освен памет, една много-много тънка работа. Опитайте!