• Ключови думи:
  • Категория:
  • Автор:
  • Търси
Елда

Книгата е в наличност

Автор: Борислава Илиева

Страници: 64

Формат: 14/20 см

Цена: 5.90 лв.

В Индия я наричат „черен ориз“, другаде е известна като „черна пшеница“, а  в Русия – „матушка“. У нас е позната и като „гречка“. Както и да я наричаме, елдата си е спечелила названието на пръв помощник в борбата срещу стреса, наднорменото тегло, анемията, за регулиране на нивата на холестерола, дори при кръвоизливи. И това не е всичко – елдата е изключително богата на флавоноиди, които забавят процесите на стареене. Не е за пренебрегване и съдържанието в нея на витамини и минерали, които доказано подхранват косата, кожата и ноктите.

Как да я приготвите? Вариантите са много. Тя може да присъства на

трапезата и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Може да бъде супа, основно, десерт, може да е солено или сладко блюдо… С брашното от елда можете да  направите палачинки или да го смесите с други типове брашно в солени печива…

Не пропускайте шанса да научите всичко за нея от тази книга.

?>