• Ключови думи:
  • Категория:
  • Автор:
  • Търси
Новини
  • 2008-12-02, Книгата на Александър Николов даде старт на уникална за България кулинарна поредица

    С „Кулинарно пътешествие с Алекс” на Александър Николов стартира поредицата „Големите тайни на големите готвачи”. Това е луксозна кулинарна поредица от десет заглавия, в които едни от най-актуалните имена в тази професия предлагат своите съвети и избрани рецепти. Книгите са предназначени както за професионалисти и за прохождащите в професията, така и за най-широк кръг от читатели, интересуващи се от кулинария. Рецептите са достатъчно балансирани между високия професионализъм на авторите и възможността да бъдат прилагани и в домашни условия. Сред авторите са имена като: Александър Николов – Хотел Вега София – Главен Готвач, Андрей Стоилов – Хотел Метрополитън София – Главен Готвач, Елица Божинова – Сладкарница Лъки – Главен Сладкар и консултант, фирма Алимко – мениджър консултации и обучение, Илиян Александров – 3мат Еф енд Би Консултинг – Главен Готвач-консултант, Димитър Дамянов – Ресторант Саса, Хотел Хемус – Зам. Главен Готвач, Димитър Димитров – Хотел Кемпински Гранд Арена – Зам. Главен Готвач, Геновева Гинчина – ресторанти Капитан Кук и Тамбукту – Главен Сладкар, Георги Котев – ресторант Хедон – Главен Готвач, Станислав Котев – ресторант Нино – Главен Готвач.

    Първата книга от поредицата, чиито автор е Александър Николов – Главен готвач на хотел Вега София, излезе на 02.12.2008 год.В нея той разкрива своите малки тайни, които превръщат готвенето в цяло изкуство.